Meditatie in de coronazorg

Mediteren met verpleegkundigen in AZ Sint-Lucas Gent

sdr

Reduceer je stress en angst

Willen we minder een speelbal van stress en angst worden, dan moeten we onze amygdala en emotienetwerken zien te kalmeren. Hoewel een mens niet in staat is om alle wortels van stress uit te roeien, kunnen we wel proberen de verwoestende effecten op ons lichaam te verkleinen.

Steven Laureys, Het no-nonsense meditatieboek

Hoe Hier Heel uitkomen?

Gratis individuele meditatiesessies als applaus voor de zorg

Mediteren versterkt je immuniteit en vermindert angst en stress. Elke avond om 20u wordt er geapplaudisseerd voor iedereen in de zorg. Ik geef op mijn manier een applaus door individueel online meditatiesessies aan te bieden. Je stuurt me een mailtje en we spreken enkele instructiemomenten af die passen in jouw uurrooster. En dit allemaal gratis! Nu ja, een gift op CBM vzw die Meditation for Everyone ondersteunt is uiteraard steeds welkom op BE 52 7370 5121 2609.

Doel van dit meditatieprogramma

  • Immuniteit versterken: Mediteren helpt om de bloeddruk en hartslag te laten dalen en heeft een positief effect op onze stresshormonen.
  •  Angst- en stressreductie: Meditatie helpt om emotionele uitputting, angst en stress te verminderen. Wetenschappelijk onderzoek op de spoeddienst in een ziekenhuis in Dublin toont aan dat de proefpersonen die gedurende 7 weken tweemaal daags 20 minuten mediteerden 59% minder kans op burn-out kregen
  •  Controlegevoel versterken: In crisistijden zoeken mensen houvast en programma’s om terug controle over hun denken, werk en leven te krijgen. Mediteren heeft enkele quick-wins zoals innerlijke rust, beter slapen, je minder laten meeslepen door emoties,… Door in te stappen in dit programma zetten mensen de eerste stap om iets te doen aan hun controleverlies en stress, wat op zich al rustgevend is.

Hoe gaat het tewerk?

  • Je stuurt een mailtje naar anja@inspiratiekaravaan.be met jouw naam, mailadres en eventueel telefoonnummer
  • Ik neem contact met jou op en we spreken enkele momenten af waarop ik je op weg help om thuis of op je werk te mediteren, ik bezorg je enkele praktische filmpjes. We skypen of zoomen elk vanuit ons kot. Meestal volstaan een 3-tal sessies, maar indien dit nodig of wenselijk is, zijn er meer sessies.
  • Wekelijks kan je aansluiten op enkele online groepsmeditaties die ik mee begeleid.

Bekijk zeker ook de andere pagina’s met instructiefilmpjes van Meditation for Everyone voor meer info.