Ondersteunen gezinsgroepen

Een greep uit mijn inspiratiekoffertje

‘Natuurlijk speelt het zich af in je hoofd, Harry, maar is het daarom minder waar omdat het niet echt is?

vrij naar J.K. Rowling- Harry Potter

Ondersteunen gezinsgroepen

Een volwaardig alternatief als het jouw beurt is om de gezinsgroep voor te bereiden

Ben je lid van een gezinsgroep en heb je zin om eens ‘iets anders’ te doen als het jouw beurt is om voor te bereiden? Nodig dan de Inspiratiekaravaan bij jou thuis uit. We spreken samen af wat het thema van de avond is, bvb. een bijbels verhaal, een inspirerende figuur, meditatie, godsbeelden,… en ik neem de inhoud van de avond in handen.

Wat zijn gezinsgroepen?

Overal in Vlaanderen zijn er gezinsgroepen waar koppels maandelijks in elkaars huis samen komen om uit te wisselen over het leven en over wat hen levensinspiratie geeft. Vaak zijn dit groepen die dit vanuit een christelijke inspiratie doen. De koppels bereiden afwisselend de avond voor.

Waarom over heilige boeken en de christelijke inspiratie uitwisselen
Ik ging het eerst niet doen, er bestaan immers al zoveel initiatieven om je een avond te verdiepen in de bijbel en de christelijke inspiratie. Mensen vinden een uitgebreid aanbod in de kerk. Maar omdat mensen bleven aandringen en genieten van mijn aanpak, doe ik het toch. Weliswaar op mijn manier.

Bijbel als inspiratie
Griekse mythen, klassiekers zoals Le Petit Prince, filosofische discours uit de oudheid en zelfs Harry Potter zijn teksten met meerdere lagen die inspirerend zijn. Op dezelfde manier kunnen we met de bijbel omgaan. Ik maak me niet zo druk of een bijbelverhaal nu echt gebeurd is of niet. Voor mij zijn bijbelverhalen gestolde wijsheden die jarenlang worden doorgegeven aan elkaar omdat het betekenis had voor mensen. En wat mensen inspireert, inspireert mij ook.

Verslaafd aan mooie prenten en eerlijke cartoons
Ik geef het toe, ik ben verslaafd aan mooie prenten en eerlijke cartoons. Ik heb een grote verzameling prentenbijbels en cartoons in alle mogelijke talen. Ze zijn voor mij een bron van creatieve inspiratie. Soms neem ik een blad papier en laat mijn onderbewustzijn een passende tekening maken. Met de Inspiratiekaravaan bied ik de mensen steeds de tekst en een prent of cartoon aan als inspiratie.

Prijzen
De kostprijs hangt af van wie de initiatienemer is. Voor particulieren hanteer ik andere prijzen dan voor erkende organisaties. Je kan een avondje Inspiratiekaravaan ook cadeau doen. Contacteer me om af te spreken en de cadeaubon aan te kopen.

 

‘Omdat Anja altijd een originele invalshoek heeft, heb ik haar gevraagd naar onze bijbelgezinsgroep te komen. Het was de eerste keer dat we zo open waren naar elkaar. Ze had ook een mooie bijbelse tekening bij waar iedereen iets anders in zag. Onze groep kreeg die avond een nieuw elan. Ze mag nog eens op bezoek komen! 

Agnes