Meditatie

Meditatie

Meditatie en verstilling is balsem voor de ziel en een pauze voor de drukte en de stemmetjes in je hoofd. Meditatie helpt je contact te maken met de stilte en rust die al in jou aanwezig is. Het helpt jou op een rustigere en mildere manier in het leven te staan.

Meditatie groepsinitiatielessen

Meditatie bij jou thuis of op het werk
Ik kom bij jou thuis of op het werk langs om jouw groep van mensen te leren mediteren. Tijdens het mediteren proberen we alle gedachten los te laten. Als hulpmiddel gebruiken we hiervoor een woord dat je zelf kan kiezen, bv liefde of vrede. Wie vertrouwd is met een religieuze traditie neemt vaak een mantra of gebedswoord uit zijn traditie.

Is dat iets voor mij?
Na een korte introductie mediteren we samen en wisselen we uit wat dit met jou doet. Wie regelmatig mediteert ervaart een mildheid voor zichzelf en de wereld, staat opener in het leven, laat zich minder leiden door zijn emoties en krijgt vaak een betere nachtrust.

Is dat christelijk? Nee toch…
Meditatie is iets heel universeel en menselijk. Iedereen is ertoe in staat. De meditatie die ik aanleer is meditatie met een mantra. Ook in de christelijke traditie vind je deze vorm van meditatie terug. Ik laat me inspireren door Laurence Freeman, de inspirator van de christelijke meditatie. Gelukkig hoef je hiervoor geen christen te zijn of het te worden. De meditatiediscipline is voor iedereen toegankelijk.

Kan meditatie de wereld redden?
Meditatie is goed om rust te vinden in jouw kleine innerlijke wereld, maar kan zoveel verder gaan. Wie vaker mediteert, ervaart dat hij rustiger en helderder kan denken en betere beslissingen kan nemen. Hij staat op een mildere manier in de wereld en kan beter aanwezig zijn bij anderen. Dit heeft meteen een effect om je directe leefomgeving waardoor die een beetje beter wordt. Meditatie wordt gebruikt in scholen, gevangenissen, zorginstellingen en management om liefdevoller en met meer aandacht in de wereld te staan. En op die manier kan de wereld misschien wel worden gered.

Prijzen
De kostprijs hangt af van wie de initiatienemer is. Voor particulieren hanteer ik andere prijzen dan voor erkende organisaties of bedrijven.

Eén keer of meerdere keren?
Normaal kom ik eenmaal langs, maar als je graag meer uitleg wil en enkele weken wil proberen om in je dagelijks leven te mediteren, dan maak ik een aangepast meerwekenprogramma voor jouw groep.